Nieuwsbrief September 2022

Baristawagen

Beste supporter van Bakkie Troost Hoeksche Waard,

De R zit in de maand en wordt het weer tijd voor warme drankjes en aangenaam leesvoer!
Bakkie Troost heeft niet stil gezeten de afgelopen warme zomer en forse vooruitgang geboekt bij het ombouwen van ventwagen naar baristawagen. Het was meer werk dan voorzien maar zoals jullie in deze nieuwsbrief zullen lezen zit de vaart er nu goed in.
Daarnaast introduceren we vol trots onze nieuwe website en nemen we jullie mee naar het eerste evenement waar we Bakkie Troost HW presenteren. Tot slot hebben we nog een paar punten waarbij we jullie hulp of die van jullie netwerk willen vragen.

Bakkie Troost Blikvanger.
Onze baristawagen heeft een metamorfose ondergaan en is prachtig geworden! Niet alleen het uiterlijk maar ook de constructie is onder handen genomen. Alle zichtbare en vooral ook onzichtbare roestplekken zijn verwijderd en de wagen is helemaal strak getrokken. De lak ziet er ongelofelijk goed uit en de gekozen kleuren combinatie zit Bakkie Troost als gegoten. Fris en energiek met in de basis de smaakvolle kleur van koffie.

Maar niet alles ging zoals verwacht, zo ontdekten we dat de bak achterop niet goed vast zat en bleek de gehele constructie niet veilig. Dit probleem is inmiddels helemaal verholpen waardoor we met een gerust hart de weg op kunnen gaan. Wij zijn enorm blij met het resultaat en erg dankbaar voor het vakwerk dat geleverd is door Ilonka Roelvink en haar team. Ook Amar heeft zijn expertise kunnen inzetten tijdens deze renovatie bij Carrosserie Autoschade Rijnmond in Oud Beijerland.

En vorige week mochten we weer een nieuwe mijlpaal vieren met Xander Schenk van Awi Design. Samen met zijn collega’s heeft hij de baristawagen voorzien van professionele belettering.

Vanaf nu kun je ons van een afstand herkennen en is de wagen absoluut de blikvanger geworden die we voor ogen hadden! Jullie begrijpen dat we een klein feestje hebben gevierd.

De laatste meters
Komende weken zal het elektra en de leidingen (water, gas etc.) in de wagen worden aangelegd. We worden hierbij geholpen door een enthousiaste groep mensen van repaircafé Hoeksche Waard. Zij zorgen voor een professionele installatie zodat we onze espresso machine, koffiemaler en waterfilter veilig kunnen aansluiten. Hoewel het de laatste meters zijn van een lange reis verloopt de samenwerking verloopt plezierig. We hebben er groot vertrouwen in dat we straks op elke plek in de Hoeksche Waard heerlijke koffie kunnen gaan schenken!

Sterk verhaal online
Naast de baristawagen heeft Bakkie Troost HW er nóg een blikvanger bij. Eentje waarmee wij ons met gepaste trots op het wereld wijde web begeven. De creatieve mensen van Schot Marketing & Communicatie gaven onze website een complete make-over. Met frisse kleuren, een eigentijds logo en een moderne layout wisten zij ons vlak voor de zomervakantie enorm te verrassen. Het verhaal van Bakkie Troost is onveranderd sterk, namelijk nieuwe Nederlanders op weg helpen naar taal, werk en samenleving. En nu wordt dit verhaal op aantrekkelijke en stijlvolle wijze verteld op de vernieuwde website. Met liefde en passie gemaakt door Arjan Holleman en zijn medewerkers! Lees mee op www.bakkietroosthw.nl en laat ons weten wat je ervan vindt.

Eerste evenement
Op 6 oktober van dit jaar mogen we aanwezig zijn op een evenement van de Hoeksche Waardse Uitdaging waarbij we het verhaal van Bakkie Troost Hoeksche Waard vertellen. De Hoeksche Waardse Uitdaging is een organisatie die lokale bedrijven en maatschappelijk organisaties, zoals onze stichting, bij elkaar brengt zodat doelen sneller bereikt worden. Dat dit in ons geval enorm goed gelukt hebben jullie kunnen lezen in deze nieuwsbrief. Linda Sanders en haar team zijn we dan ook ongelofelijk dankbaar! Mocht u geïnteresseerd zijn om bij dit evenement aanwezig te zijn, meld u dan aan op: hoekschewaardseuitdaging.nl/aanmelden-beursvloer/.

Meedoen?
We blijven ons verbazen en verheugen over de groeiende groep mensen in de Hoeksche Waard die ons ruimhartig willen helpen. Zo kregen we hout van vrienden, hielp een buurman ons met popnageltang en waardevol advies, kregen we korting bij campolife op materialen, ontvingen we een spontane gift na een leuk gesprek op de straat, kregen we waardevolle materialen geschonken, rolden de mannen van Zuidwest Banden hun mouwen op enz. enz. Voor ons is het inmiddels overduidelijk: het  sterke verhaal van Bakkie Troost wordt gedragen door heel veel sterke schouders!

Wilt u ook meehelpen? Dat kan op de volgende manieren:

Wij zijn dringend op zoek naar een stalling voor onze baristawagen! De wagen staat nu buiten op straat. Mocht u een plekje hebben, overdekt op eigen terrein, en in de omgeving van Numansdorp of iemand kennen die dat heeft dan horen wij dat graag!

We hebben behoefte aan werkkapitaal om koffiebonen, bekertjes en andere materialen aan te schaffen.
Helpt u ons met een eenmalige gift?

Donateurs gezocht voor maandelijks/jaarlijks een (kleine) bijdrage om de vaste lasten te dragen. Denk aan kosten zoals verzekeringen en bankkosten. We hopen zoveel mogelijk opbrengsten van de koffieverkoop te steken in onze projecten om nieuwe Nederlanders te steunen. Ga naar https://bakkietroosthw.nl/steun-ons en help mee!

Heerlijke koffie geschonken door Nieuwe Nederlanders komt steeds dichterbij!

Enorm bedankt voor jullie support en tot ziens bij een bakkie troost,

Ammar Atma, Daan Blinde en Levi Hagoort

© Stichting Bakkie Troost Hoeksche Waard

Gemaakt met  door Schot marketing & Communicatie