Koffiekar

AAN DE BAK

Door heerlijke koffie te verkopen kunnen immigranten, of liever gezegd nieuwe Nederlanders, onze taal oefenen, geld verdienen en waardevolle contacten leggen in de buurt. Kortom zich thuis gaan voelen in de Hoeksche Waard. Om dit te realiseren bouwen we een unieke ventwagen om tot baristawagen.

Wie door oorlog of onderdrukking naar ons land vlucht wordt goed opgevangen. Een dak boven het hoofd, veiligheid, inburgering en financiële steun van de overheid. Een goed begin, maar hoe dan verder? De Nederlandse taal is ingewikkeld, veel gewoontes zijn nieuw en het opbouwen van een nieuw sociaal netwerk blijkt vaak een enorme opgave. Je thuis voelen in de Nederlandse samenleving is niet altijd vanzelfsprekend.

Stichting Bakkie Troost Hoeksche Waard helpt nieuwe Nederlanders op weg naar werk en samenleving. Door (h)eerlijke koffie te verkopen kunnen zij de taal beoefenen en een bijdrage leveren aan eigen levensonderhoud en de lokale economie. Dit geeft zelfvertrouwen, nieuwe sociale contacten en een grotere kans op de arbeidsmarkt! 

We zijn enorm blij dat tijdens de crowdfunding actie 2.756 euro is opgehaald om de ventwagen om te bouwen naar baristawagen!

De ombouw is bijna gereed, de wagen is professioneel gespoten door C.A.R in prachtige kleuren. De belettering is op en top verzorgd door AWI Design. Nu nog de installatie van de espressomachine en apparatuur. Repair Café Hoeksche Waard gaat ons hierbij helpen. Onze barista’s kunnen niet wachten om (h)eerlijke koffie te gaan schenken. Met vers gemalen bonen en mooie verhalen zorgen zij voor smaakvolle koffie en sociale ontmoetingen bij u in de buurt.

2022

Crowdfunding succesvol

23 Februari

De crowdfunding campagne is een succes en levert 2750 euro op en een grote groep enthousiaste supporters!

Partners aan boord

15 Maart

Ondernemers en andere partners ondersteunen het project met kennis, kunde en middelen.

Barista’s opgeleid

31 Mei

De barista’s hebben de basis vaardigheden en kennis om op pad te gaan. Dit betekent een erkend barista certificaat en de skills om een heerlijke koffie te serveren.

Baristawagen gereed

30 oktober

De ventwagen is omgebouwd tot baristawagen. Dit houdt in dat we veilig rijden en met stijl!
De benodigde barista apparatuur is ingebouwd en ready for coffee!

Aan de bak met koffie!

1 November

Door (h)eerlijke koffie te verkopen kunnen Nieuwe Nederlanders de taal beoefenen en een bijdrage leveren aan eigen levensonderhoud en de lokale economie.

Jaardoel 2022

31 December

Aan het eind van 2022 zijn twee nieuwe Nederlanders aan de bak met koffie. Dit betekent voor de barista’s werkervaring, verbeterde taalvaardigheid en nieuwe sociale contacten. Voor de Hoeksche Waarders betekent dit (h)eerlijke koffie in de buurt!

Partners

samenvoordebuurt
CAR
© Stichting Bakkie Troost Hoeksche Waard

Gemaakt met  door Schot marketing & Communicatie